Uitvaartbeurs Westerbork

Uitvaartbeurs Een Nieuw Einde

Op 11 februari 2015 zal voor de tweede keer de uitvaartbeurs Een Nieuw Einde in Westerbork plaatsvinden. De uitvaartbeurs die laat zien dat afscheid nemen ook op een bijzondere manier kan. Handgemaakte kisten, herinnerings-en asssieraden, levensschilderijen, waden, produkten voor vlinderkinderen, een notaris, een uitvaartspreekster, uitvaartcatering, een natuurbegraafplaats, een nazorgconsulente en nog veel meer standhouders.

De wensen voor je uitvaart, je kan nu kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn en de mensen die er veel meer van weten er over spreken.

De uitvaartbeurs Een Nieuw Einde wordt gehouden tussen 11.00 en 16.00 uur in De Voorhof, Hoogeveenseweg 4 in Westerbork. De toegang is gratis. 

De organisatoren Kirsten Boerema en Lenie Lomulder heten u van harte welkom.

Zie hieronder de aanwezige standhouders:

Uitvaartbeurs Westerbork

Waden en Vlindergoed

Steeds meer mensen hebben behoefte aan een waardig, maar zeker zo belangrijk, persoonlijk afscheid. Er zijn steeds meer mogelijkheden om het afscheid zelf vorm te geven.Om het persoonlijker te maken wordt er steeds vaker gekozen voor een wade. Voor het afscheid van een vlinderkindje biedt Waden en Vlindergoed een aantal producten aan, zoals zachte prematuurmandjes. Deze zijn handgemaakt in Nederland.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Stichting Lieve Engeltjes

Een Nederlandse contactgroep voor mensen die te maken hebben met het verliezen van een kind. Dat zijn in de eerste plaats ouders, maar ook alle anderen die binnen of buiten hun familie met het overlijden van een kind te maken hebben gehad. Stichting Lieve Engeltjes biedt de mogelijkheid om 24 uur per dag met lotgenoten in contact te komen.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Hofmeester uut Drenthe

De catering na een uitvaart is in de loop van de jaren erg verandert. Het is traditionele kopje koffie met cake is tegenwoordig vervangen voor vele andere mogelijkheden. Ook de condoleance met catering thuis is iets dat steeds vaker plaatsvindt. De Hofmeester uut Drenthe verzorgt deze catering tot in de puntjes en geheel naar wens van de nabestaanden.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Cretio

Rinette de Jong van Cretio is nalatenschapscoach, gevolmatigde en executeur. Zij helpt u, of is de regisseur, als u uw naasten of nabestaanden zoveel mogelijk wilt ontzorgen.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Super Mirthe's Lichtpuntjes

Het kaarsenatelier maakt kleurrijke en stralende kaarsen op ambachtelijke wijze. De basis van de kaarsen zijn kaarsresten die door landelijke inzameling worden verkregen. Hierdoor is elke kaars uniek, omdat de mengverhoudingen van de kleuren verschillen per productie. Het kaarsenatelier is ontstaan, nadat Mirthe (4) overleed aan een hersentumor. Haar moeder, Liedeke van Spronsen, is daarna van haar hobby haar werk gaan maken.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Drukkerij Hevo

Bij Drukkerij Hevo helpen ze u bij het verzorgen van uw rouwdrukwerk. Van een traditionele tot een persoonlijke kaart met een eigen foto, schets of schilderij. Uw wensen omgezet in een kaart die wat zegt over wie de persoon was en hoe deze in het leven stond.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Natuurbegraafplaats Hillig Meer ligt in het prachtige bosgebied van de Hondsrug in Drenthe, vlakbij Assen. Hier kunt u zich midden in de natuur laten begraven. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt. Bijvoorbeeld in de buurt van water of bij een mooie oude boom. Een graf is eeuwigdurend en wordt dus niet geruimd. De natuur is leidend op de begraafplaats.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Anders Bloemstyling

De bloemcreaties van Anders Bloemstyling geven op een unieke en fantasievolle manier vorm aan de persoonlijke gedachtenis die je als nabestaande aan de overledene hebt. Ze bieden troost en symboliseren de emotie. Bloemen zorgen voor een passend afscheid. Anders Bloemstyling begeleid je met jouw keuze en zorgt voor een persoonlijke bloemcreatie.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Huid en Haar, Postmortale make up

Postmortale make up, dit is make up dat wordt opgebracht bij een persoon die overleden is. Soms is de persoon verkleurd of zo veranderd door een ziekte dat make up nodig is. Annegien Dinkla van Huid en Haar is hierin gespecialiseerd en zal tijdens de beurs alles vertellen over de mogelijkheden en methodes.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Persoonlijke uitvaartkist

Persoonlijke muziek had ik lang geleden al uitgezocht… aan een persoonlijke uitvaartkist had ik nog niet gedacht.

Tijden veranderen en we willen steeds meer ons leven zelf invullen en dan ook onze uitvaart. Daarom bieden wij u de keuze om een uitvaartkist geheel naar uw eigen wens vorm te geven met bijvoorbeeld een naam, een gedicht, een tekening, een foto of een hobby.

Alles is mogelijk!

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

It leste ritsje

U heeft een grote passie in het leven: motoren. Of u nu zelf rijdt of u bent liefhebber, motoren nemen een grote plaats in in uw leven. Uw persoonlijke wensen kunnen ook vervuld worden bij uw overlijden. Wij verzorgen uw laatste ritje met alle liefde. Omdat wij zelf fervent motorrijders zijn kunnen wij ons zeer goed inleven in hoe andere motorrijders en motorliefhebbers hun uitvaart graag zouden willen zien. 

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Rouwcentrum en Crematorium De Boskamp 

De Boskamp biedt alle mogelijkheden om op een persoonlijke manier stil te staan bij een overleden dierbare. Op De Boskamp hebt u alle ruimte om de plechtigheid naar de wensen van de overledene en/of de nabestaanden in te vullen. In de aula's van de Boskamp kunnen ook begrafenisplechtigheden worden verzorgd. Bijzonder is het rouwcentrum van De Boskamp. Hier kunnen nabestaanden in een ingetogen en intieme sfeer nog wat tijd doorbrengen met hun overleden geliefde en gasten ontvangen voor een laatste bezoek of groet.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Kirsten Boerema Uitvaartverzorging

Een warm en persoonlijk afscheid, dat is wat ieder mens verdient. Een afscheid dat recht doet aan het leven van de overledene. Kirsten Boerema begeleidt u tijdens de dagen van het overlijden tot na de uitvaart. Ze luistert naar de wensen van de nabestaanden. Ze neemt de tijd om ervoor te zorgen dat de nabestaanden de juiste keuzes kunnen maken.  

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Afscheidswaden

Om op een persoonlijke manier afscheid te nemen kunt u er voor kiezen om een lijkwade te gebruiken. Het gebruik van een wade creëert een andere sfeer rondom het afscheid nemen. Het lichaam wordt bedekt maar de contouren blijven zichtbaar. Steeds meer mensen kiezen voor deze manier van afscheid nemen, omdat het heel persoonlijk is.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Manon Snoeker

Afscheid nemen is liefdevol herinneringen koesteren. Herinneringen aan uw dierbare, die worden gedeeld in de afscheidsplechtigheid. Woorden spelen daarin een belangrijke rol. Het levensverhaal verwoord in een persoonlijke, warme toespraak. Met daarin verweven, alle herinneringen die met elkaar een mooi beeld neerzetten van uw dierbare. Eventueel gecombineerd met passende muziek. In een persoonlijk gesprek verzamel ik alle informatie en uw wensen. Het is ook mogelijk om al bij leven uw verhaal te laten optekenen.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Ballonnendecoratie Assen

Afscheid nemen op een manier die past bij de overledene: Wij kunnen voorzien in heliumballonnen die worden opgelaten op het moment dat u kiest bij een begrafenis, crematie of herdenking.
U kunt kiezen voor één ballon voor iedereen met of zonder kaartje eraan waar een persoonlijke boodschap op geschreven kan worden.
U kunt ook een hele tros ballonnen tegelijk de lucht in laten gaan.
Op deze manier wordt met elkaar (gezinsleden, de buurt, vereniging, kerk of school), afscheid genomen.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Tot uw dienst 

Tot uw dienst is gespecialiseerd in het coachen van rouw-en verliesverwerking. Niet alleen bij overlijden, maar ook bij ander vormen van verlies. In het kort gezegd: het verlies van alles waar u waarde aan hecht.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

La Fin Creaties

Van ring tot grafmonument, alles is mogelijk. La fin Creaties smeedt en schildert. U kunt kiezen voor een sieraad, maar ook voor een tegeltableau, een portret of een kunstwerk op de kist. La FinCreaties zet uw liefdevolle herinnering om in iets tastbaars. 

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Hutting Natuursteen

Het leveren van natuursteen is geen kunst het geven van goed advies is dat wel. Een grafmonument is zeer persoonlijk. Hutting Natuursteen onderscheid zich dan ook door het ontwerpen en maken van oplossingen op maat. Die bijzondere aanpak van Hutting is parallel aan het gebruikte materiaal. Zo persoonlijk als uw smaak.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Herinnering aan jou

In een herinneringsboek kun je jouw herinneringen tastbaar maken. Je kunt een boek samenstellen zoals jij dat wenst. Met plezierige en liefdevolle herinneringen, belangrijke en bijzondere momenten, maar ook met dagelijkse dingen. Met foto’s, tekst en persoonlijke documenten kun je jouw herinnering maken.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Fotojanick

Het afscheid is definitief, maar de herinnering is onuitwisbaar en van onschatbare waarde. Na het overlijden is er zoveel te regelen. U wilt een zo mooi mogelijk en persoonlijke uitvaart organiseren. En dan, als de dag van definitief afscheid nemen daar is gaat hij vaak in een roes voorbij. Respectvol en zo onopvallend mogelijk kan Fotojanick het afscheid van uw dierbare vastleggen.

 

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

eFKa Levensloopschilderijen

Femmy Krol schildert in opdracht levensloopschilderijenDe realistische werken, met acrylverf op houten panelen geschilderd, bieden een herkenbare kijk op de dingen van alledag, maar wel gezien door de verrassende bril van de schilderes.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Mimoboeken van Uniek Monumenten

Uniek Monumenten geeft dit jaar de allereerste reeks van 6 Mimoboeken uit waarmee zij handvatten bieden bij het rouwverwerkingsproces voor ouder en kind. Het overlijden van een dierbare maakt grote indruk op een kind. Vaak is het zelfs de eerste ervaring met zo'n verlies. Maar hoe ga je daarmee om? De reactie op een overlijden verschilt van kind tot kind. Allerlei factoren kunnen van invloed zijn op de rouwverwerking. Hoe was bijvoorbeeld de band tussen de overledene en het kind? Het boek kan helpen het onderwerp bespreekbaar te maken. Uniek aan deze boeken zijn dat er plekken in het boek opengelaten zijn, waar u de naam van het kind zelf in kunt vullen. Op deze manier zal het verhaal het kind nog meer aanspreken.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Hof Eventsupport

Tijdens een herdenking kan HOF zorgen voor goed geluid en prachtige beelden waar de nabestaanden voor gekozen hebben. Zij zetten de juiste professionele apparatuur en ervaren technici in. Samen met u realiseren zij zo het “horen – zien – beleven” voor alle aanwezigen!

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Praktijk Liefde

Praktijk Liefde is een praktijk voor Verlies en Rouw begeleiding. Na het verlies van een dierbare kunnen een tal van vragen, gevoelens, ervaringen zijn waar je alleen niet uitkomt, samen kunnen we op zoek gaan naar handvatten om met je situatie om te kunnen gaan. U kunt bij Agnes Bremer van Praktijk Liefde terecht voor emotionele ondersteuning, praktische ondersteuning en levensbeschouwelijke ondersteuning.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

De Kistemakker

In een timmerwerkplaats te Poppenwier worden sinds kort prachtige uitvaartkisten ontworpen. Handgemaakte  uitvaartkisten c.q. grafkisten, met liefde gemaakt. Dit op ambachtelijke wijze, met uitsluitend natuurlijke materialen. Standaardkisten maken we niet, hier is alles maatwerk.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Annet Nikamp

Dit zijn woorden die bij mij op kwamen na het zingen bij enkele crematies en uitvaarten. Op verzoek van de familie, of als wens van de overledene, zong ik een aantal nummers tijdens deze bijzondere gelegenheden. Telkens werd er naderhand gezegd, dat dit zó’n speciale toevoeging was, zo veel mooier dan het afspelen van alleen maar een cd met muziek!

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

AR Video

Arthur Ike van AR Video heeft jarenlange ervaring in het respectvol en zo onopvallend mogelijk vastleggen van uitvaarten met een videocamera. Behalve tijdens de uitvaart, kan hij ook thuis of tijdens de condoleance kostbare momenten vastleggen voor later.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Pottenbakkerij De Vuurplaats

Pottenbakkerij De Vuurplaats uit Westerbork maakt op verzoek van mensen handgemaakte urnen. In overleg met de familie maakt Eva Lukkenaer een ontwerp en zal na goedkeuring de urn zelf maken en glazuren. 

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Memory Hugs

Monica Stroobach van Memory Hugs maakt knuffeltjes van kleding die van een dierbare is geweest. Zij geeft dit kledingstuk een tweede leven en een zachte herinnering aan de persoon van wie dit kledingstuk is geweest.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Rouw V.I.P.

Samen met uw dierbare naar de laatste rustplaats in een Rouw V.I.P. uitvaartbus. Rouw V.I.P. bussen maken het mogelijk om tot het laatste moment bij uw overleden dierbare te zijn. De uitvaart kan geheel naar eigen wens worden ingevuld. Zo kan er bijvoorbeeld in overleg een speciale route worden gereden langs alle dierbare plekken van de overleden.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Goudsmid Margriet

Goudsmid Margriet vervaardigt alle hangers en sieraden zelf in haar eigen atelier. Zij maakt sieraden waar as van een dierbare in een hanger geplaatst kan worden of een sieraad met een vingerafdruk. U draagt deze altijd met uw mee. In overleg met Margriet komt u tot een prachtig sierraad.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Notariskantoor Westerling

Notaris Jan Westerling kan u alles vertellen over wat er allemaal geregeld kan worden met een testament. En wat er geregeld kan worden als iemand wilsonbekwaam wordt. Maar ook wat de mogelijkheden zijn rondom schenken. Kortom, als u vragen heeft kunt u ze aan hem stellen.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Stars of Eternity

Stars of Eternity is een onderdeel van de Zodiac studios dat zich richt  op "rouwkunst". Van persoonlijk memorabilia tot aan een unieke handgeschilderde urn. Met deze kunstvorm helpen zij om de herinneringen aan een dierbare levend te houden.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Axios

De dragers van Axios helpen bij een waardig verloop van de uitvaart. Een team van getrainde dragers bestaat volledig uit studenten die door hun jonge en krachtige uitstraling extra cachet geven aan de plechtigheid. De dragers van Axios zien het als een eer de wensen van de familie zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren en zo bij te dragen aan een waardevolle afscheidsceremonie.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Kreakracht

Ontwikkelen van eigen kreativiteit geeft kracht! De activiteiten zijn geschikt voor iedereen, ook voor personen zonder creatieve ervaring. Iedereen is een kunstenaar en het is geweldig om anderen te helpen om dit bij zichzelf te ontdekken! Een ongedwongen sfeer, ruimte voor sociaal contact en met het bieden van veel, de zintuigen prikkelend materiaal, maakt iedereen zijn eigen unieke werkstuk! Tijdens de beurs kunnen kinderen samen met Jacqueline Zwiebel hun creativiteit tot uiting brengen terwijl hun ouders over de beurs lopen.

Lees verder
Uitvaartbeurs Westerbork

Gemeente Midden Drenthe

De medewerkers van de gemeente Midden Drenthe kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden op begraafplaatsen en wat de gemeente voor u kan betekenen als u met een overlijden te maken heeft (gehad). Ook andere vragen kunnen uiteraard gesteld worden.

Lees verder