uitvaart hoogeveen

Uitvaart Hoogeveen, uitvaartbegeleiding door Kirsten Boerema

Uitvaart Hoogeveen | Ik ben Kirsten Boerema, uitvaartbegeleidster in hart en nieren. In de afgelopen jaren heb ik al dankbaar vele mooie uitvaarten mogen begeleiden. Ik woon in Westerbork, maar ik begeleid ook uitvaarten in Groningen en Overijssel. Het mooiste aan mijn werk als uitvaartbegeleidster? Dat iedere uitvaart anders is en dat maakt het nou juist zo bijzonder. Ik vertel u graag over wat ik voor u kan betekenen.

Kennismaking

Persoonlijke begeleiding

Laten we beginnen met een kennismaking, om te zien dat er een klik is. Als we besluiten met elkaar verder te gaan, dan zullen we veel met elkaar praten om te ontdekken welke ideeën u heeft over de uitvaart. Ook kunnen we samen kijken wat mijn rol zal zijn in de begeleiding. Als u het prettig vindt, kunt u mij bellen en dan kom ik eerst even bij u langs om kennis te maken. U kunt mij daarvoor bellen op 0621517660.

uitvaart hoogeveen

We nemen de tijd

Niet alles hoeft direct in het eerste gesprek vastgelegd te worden. We beginnen met wat de meeste prioriteit heeft. Samen nemen we door wat mogelijk is, zodat u kunt kiezen voor de uitvaart, de kaart en de tekst. Ook de kist kies je uit tijdens het eerste gesprek. In de daaropvolgende dagen kiezen we voor het vervoer, bloemen, invulling van de afscheidsplechtigheid en de muziek. Door u hierbij te ondersteunen, zorgen we samen voor een mooi afscheid.

Rouwkaart

Bestaande of zelf maken?

Het is allebei mogelijk. De keuze voor een rouwkaart is heel persoonlijk. Ik heb een map met allerlei kaarten, maar het is natuurlijk ook mooi om zelf een kaart te laten ontwikkelen.

Het kiezen van een rouwkaart is een belangrijke en intieme stap wanneer je het trieste nieuws van het overlijden van een geliefde wilt delen met familie, vrienden en kennissen. Het is een manier om hen uit te nodigen om deel te nemen aan het afscheid en hun medeleven te tonen.

Bij het kiezen van een rouwkaart zijn er verschillende dingen waar je rekening mee kunt houden. Het is vooral belangrijk om te denken aan de persoonlijkheid van de overledene en de wensen van de nabestaanden. Rouwkaarten zijn er in allerlei stijlen, van klassiek en formeel tot modern en informeel. Het is fijn om een kaart te kiezen die past bij de stijl en smaak van de overledene, zodat het een weerspiegeling is van wie zij waren.

Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over de boodschap op de rouwkaart. Je kunt ervoor kiezen om een standaardtekst te gebruiken die uitdrukking geeft aan je gevoelens van verdriet en dankbaarheid, maar het is ook mogelijk om een persoonlijke boodschap te schrijven die speciaal is voor de overledene. Het toevoegen van een foto van de overledene kan de rouwkaart ook wat persoonlijks geven en herinneringen oproepen bij de ontvangers.

Ook staat er informatie over de uitvaart op de rouwkaart. Denk aan de datum, tijd en locatie van de uitvaartplechtigheid, evenals de gegevens voor het verzenden van condoleances. Samen zorgen we ervoor dat alle informatie duidelijk en correct is, zodat mensen goed op de hoogte zijn van de afscheidsdienst.

Het uitkiezen van een rouwkaart is een gevoelige taak die zorgvuldigheid en aandacht vereist. Het is een manier om een liefdevol eerbetoon te brengen aan de overledene en tegelijkertijd anderen uit te nodigen om samen te komen in het delen van verdriet en het vieren van het leven. Door een rouwkaart te kiezen die persoonlijk en betekenisvol is, kun je een waardevol eerbetoon creëren en een gevoel van verbondenheid tot stand brengen in tijden van rouw.

uitvaart hoogeveen

De uitvaartkist

Er zijn meer kisten dan je voor mogelijk zou houden. Ze zijn er in verschillende vormen, houtsoorten en prijsklassen. Het is ook mogelijk om een lijkwade te kiezen, in combinatie met een draagplateau of een takkenbaar.

De uitvaart

Voor de uitvaart kiest u een locatie, ik kan u daarin begeleiden. Dat kan in Hoogeveen zijn, maar ook op iedere andere locatie. Waar u zich prettig bij voelt, of wat voor u bijzonder is. Tijdens de voorbereiding bespreken we welke liedjes er gespeeld zullen worden, wie er zal gaan spreken en of er nog speciale wensen zijn voor tijdens de plechtigheid. Ook op de dag zelf wordt u door mij begeleid en ondersteund.

Contact opnemen met Kirsten Boerema?

Vul dan gerust onderstaande contactformulier in. U kunt ook telefonisch contact met mij opnemen.

  • Hoofdstraat 21A
    9431 AB Westerbork
  • 0593 370299