Postmortale make-up

Postmortale make-up

Het laatste herinneringsbeeld

moet zo natuurlijk mogelijk zijn

Postmortale make-up is make-up dat na het overlijden wordt opgebracht. Het laatste herinneringsbeeld voor de nabestaanden moet zo natuurlijk mogelijk zijn. Door de juiste make-up op de juiste manier aan te brengen zorg je voor een natuurlijke uitstraling. Goed overleg met de nabestaanden is hierbij van wezenlijk belang. Het bekijken van foto’s of vragen naar de inhoud van het make-up tasje van de overledene geven een goed beeld van hoe de persoon er bij leven uitzag en wat de make-up wensen zijn geweest.

Na een ziekteperiode ziet de overledene er vaak heel anders uit, doordat er veel gewicht is verloren en het gezicht is ingevallen. Postmortale make-up kan de overledene weer de waardigheid geven die de persoon verdient. Een goede postmortale make-up kan het verschil maken tussen de kist open kunnen laten of de kist moeten sluiten.

Annegien Dinkla is schoonheidspecialiste en heeft als specialisatie Postmortale make-up. In samenwerking met haar kunnen we de overledene een mooie en natuurlijke uitstraling geven.

Ga naar rouwkaart
Postmortale make-up