Veel te jong...een uitvaart van een jonge vrouw

De volgende dag word ik al gebeld. Mevrouw is overleden. Ik ga de eerste stappen in gang zetten zoals we hebben afgesproken zodat zij overgebracht kan worden naar het rouwcentrum. Daar wordt haar kamer door de echtgenoot en hun dochter prachtig aangekleed met mooie bloemen, tekeningen en persoonlijke spulletjes van mevrouw. Het is een plek geworden waar de warmte en liefde vanaf straalt.

De dagen die volgen wordt de uitvaart tot in de details uitgewerkt. Prachtige muziek wordt uitgezocht en veel lieve woorden worden opgeschreven om tijdens de dag van de uitvaart uitgesproken te worden.

De dag van de uitvaart tref ik de familie in het crematorium. Zij maken de aula net zo warm en mooi ingericht als ze in de rouwkamer gedaan hadden.Veel tranen, mooie herinneringen en prachtige muziek maken dat de echtgenoot en de dochter met hun dierbaren om hen heen op een goede manier afscheid hebben kunnen nemen van hun vrouw en moeder.

Na afloop gaan we met z'n allen naar een andere locatie waar ook nog andere vrienden zich bij de familie aansluiten. Daar is de ruimte en de tijd om herinneringen te delen en elkaar te troosten.