Niet meer beter kunnen worden

Niet meer beter kunnen worden

Blog: Niet meer beter kunnen worden.

En dan is daar dat vreselijke bericht, de ziekte is niet meer te genezen. Wat een verdriet en onbegrip. Maar dan realiseer je je dat je verder moet en na zal gaan denken over het naderende afscheid en de uitvaart. Voor de één zal dit makkelijker gaan dan voor de ander.
Maar de meneer waar ik de uitvaart voor heb mogen verzorgen had alles goed besproken en voorbereid met zijn gezin. Ook ik heb nog met hem mogen spreken voordat hij overleed.

Alles tot in de puntjes en naar ieders wens geregisseerd en geregeld. Na zijn overlijden leggen we hem na de laatste verzorging op een opbaarplank met wade, deze had hij al eerder besteld en in huis gekregen. Op zijn eigen kamer wordt hij opgebaard.Iedereen die afscheid wil nemen is welkom. De koffie staat altijd klaar en er is tijd voor gesprekken met elkaar.

Op de dag van de uitvaart sluiten ik samen met de familie de wade. Hij wilde echt niet in een rouwauto, dus hebben we een (rouw)bus zonder vlaggen laten komen. Zo is hij, gevolgd door zijn lieve familie naar de natuurbegraafplaats gebracht. Een plek die hij zelf met zijn vrouw heeft uitgezocht toen hij dit nog kon. Met lieve woorden en vele tranen hebben zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen afscheid van hem genomen en hem begraven.
Bij thuiskomst waren er ook andere genodigden en was er een buffet met eten en drinken. In liefde en harmonie zijn de herinneringen aan deze mooie man gedeeld in een informele sfeer.