Als je bekend bent

Een dierbaar en warm afscheid was het

De telefoon gaat, ik krijg een mevrouw aan de telefoon die mij vertelt dat haar man net overleden is. Ik spreek met haar af dat ik naar haar toe kom. Als ik bij het huis kom zijn daar mevrouw en haar 2 volwassen kinderen.Na een kort ziekbed kon hun man en vader niet meer en is in alle rust overleden.

De man blijkt een bekende persoon te zijn. Dit houdt in dat naast het verdriet in de familie ook de rest van Nederland hiervan op de hoogte gesteld gaat worden en emoties gaat tonen.

Een dag na het overlijden is het bekend geworden en de radio, televisie, internet, social media en de dag erop de kranten staan er bol van.Vele condoleances komen van vele kanten binnen, hier heb ik de familie op gewezen, want er zijn zoveel kanalen dat het soms niet te overzien is.

Maar in het gezin is het afscheid intiem en klein. De media laat hen dan ook keurig met rust en ontvangen alleen via de aangewezen personen informatie. Ik moet mijn waardering hiervoor uitspreken.

Ook de dag van het afscheid nemen was in een besloten kring, waarin de familie afscheid kon nemen van hun man, vader en opa. En waar de grote buitenwereld er niet toe deed.
Een dierbaar en warm afscheid was het. En de mooie portretten vanuit de media laten zien hoe dierbaar deze man is geweest.

Als je bekend bent